UA-65852840-1
MFAHW
"Meer Fun Aan Het Water" Jamsessie Ottenhome

Over ons?


Hoe het ooit begon

Onze oorsprong ligt bij de jamsessies in het restaurant "Sparkling"  op de locatie Zonnestraal in Hilversum. 

Helaas moesten Margot en Eric met Sparkling stoppen en hebben daarna Egbert Reulen en Henk Ravenhorst samen besloten elkaar te helpen om dit evenement in een andere vorm voort te zetten. 

Al snel kwamen wij uit bij Ottenhome. Mooie locatie, makkelijk parkeren en een prachtige plaats om muziek te maken. Na overleg met Tim Emmelot, de eigenaar van Ottenhome, is besloten dat we in september 2011  konden beginnen. Met een proefperiode van drie maanden zijn we van start gegaan. In die drie maanden hebben wij laten zien dat het werkt.  Het bleek dat alle betrokkenen, muzikanten vonden het een perfecte combinatie was. Alles klopte gewoon. In het eerste jaar wij veel ervaring opgedaan en daarmee nog flink gesleuteld aan de formule. Die formule staat nu als een huis en dat spreekt gelukkig veel muzikanten aan! In de afgelopen jaren hebben we een groot bereik gekregen met diverse muzikanten en daar zijn we machtig trots op. 

Klaar zijn we nooit en met jullie input blijven wij zoeken naar mogelijkheden om het telkens weer iets verder te verbeteren. Met elkaar maken we zo steeds "meer Fun Aan Het Water". Deze www.mfahw.nl website is daar een mooi voorbeeld van.

Omdat Henk Ravenhorst in Maart is verhuist naar Friesland heeft hij zijn activiteiten moeten opgeven. Vanaf dat moment neemt Jacquie Leeflang een deel van zijn taken over.


Programma

De sessie heeft vaste onderdelen zoals "de bandpresentatie", "de huisband met een gast vocalist(e)" en "de (Jam)sessie deelnemers". 

De sessies in Ottenhome zijn een mix van jamsessie en open-podium uitvoeringen.

Bandpresentatie:

Op onze jamsessie starten we altijd met een Bandpresentatie. Deze gastband speelt twee sets van vier liedjes. De gastband verzorgt altijd de opening van de sessie. 

Huisband:

Daarna speelt de vaste huisband enkele nummers om de jamsessie af te trappen. Samen met een gastvocalist(e) die door ons uitgenodigd wordt, Victor Lekranty (Drums), Joep Brouwer (Gitaar), Paul Toonen en onder leiding van Egbert Reulen (Basgitaar) zorgen zij elke maand voor drie uitdagende liedjes. Zonder repetitie en verrassend uitgevoerd vormen zij een mooie onderbreking van de middag. De jamsessies worden regelmatig uitgebreid met gastmuzikanten. Als in een gelegenheidsbezetting een drummer, gitarist of bassist ontbreekt nemen we graag deze rol tijdelijke over.

Jammers:

Vervolgens is de vloer voor de gelegenheidsbandjes of ter plekke samengestelde band-formaties. Muzikanten die zin hebben om mee te doen aan deze (jam)sessies. Kunnen zich aanmelden bij binnenkomst, maar beter is het om je vooraf te melden via onze inschrijving . Inschrijving vooraf krijgen voorrang in de planning.

Deelnemers zijn vaak lokale muzikanten die zelden een sessie missen. Maar ook muzikanten uit het Gooi, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Eindhoven en Lelystad zijn vaste bezoekers. Iedereen is welkom!


Met dank aan

Het is een initiatief wat we alleen maar vorm kunnen geven  met de crew van Ottenhome! Het hondstrouwe en groeiend publiek en natuurlijk de muzikanten en liefhebbers die ons iedere maand ondersteunen bij het opbouwen en opruimen van alle spullen en andere zaken!


De Jamsessie is beschikt over een kwalitatief fijne backline met geluidsinstallatie. 

Wij kunnen het zo regelen dat standaard er 2 x uitstekende buizen gitaarversterkers waarvan er 1 met effecten staan, basinstallatie (Vanderkley of GR Bass /Glockenklang), drumstel (Rechts handig compleet) , 5 zang (Shure SM58 en Shure BETA), Topkasten van RCF, Sub QSC, Allen & Heath QU24 digital mixer, 4 x DB vloermonitors. 


 

 

01577
 
Kaart
Info