Meer Fun Aan Het Water STOPT! (VOORLOPIG)!
Iedere 3e zondag van de maand (jam)sessie bij Ottenhome Kortenhoef 

Over ons?


Hoe het ooit is begonnen

Onze oorsprong ligt bij de jamsessies in het restaurant "Sparkling"  op de locatie Zonnestraal in Hilversum. 

Helaas moesten Margot en Eric met Sparkling stoppen en hebben daarna Egbert Reulen (Bassist in jamband Sparkling) en Henk Ravenhorst (Enthousiaste bezoeker) samen besloten elkaar te helpen om dit evenement in een andere vorm voort te zetten. 

Het is een passie voor live muziek. Het is daarmee liefdewerk en oud papier. Alles organiseren en iedere maand alles opbouwen en later weer afbreken, spullen vervoeren en weer opslaan. Aan het eind van de dag zijn we gesloopt, maar kijken met plezier terug op een fantastische zondag.

Al snel kwamen wij uit bij Ottenhome. Een mooie locatie, gratis parkeren en een prachtige plaats om muziek te maken. Na overleg met Tim Emmelot, de eigenaar van Ottenhome, is besloten dat we in september 2011  konden beginnen. Met een proefperiode van drie maanden zijn we van start gegaan. In die drie maanden hebben wij laten zien dat het werkt.  Het bleek dat alle betrokken muzikanten het een perfecte combinatie vonden. Alles klopte gewoon. In het eerste jaar hebben wij veel ervaring opgedaan en daarmee nog flink gesleuteld aan de formule. Die formule staat nu als een huis en dat spreekt gelukkig veel muzikanten aan! In de afgelopen jaren hebben we een groot bereik gekregen met diverse muzikanten en daar zijn we machtig trots op. 

Klaar zijn we nooit en met jullie input blijven wij zoeken naar mogelijkheden om het telkens weer iets verder te verbeteren. Met elkaar maken we zo steeds "Meer Fun Aan Het Water". Deze www.mfahw.nl website is daar een mooi voorbeeld van.

Omdat Henk Ravenhorst in maart 2019 is verhuist naar Friesland heeft hij zijn activiteiten moeten opgeven. Vanaf dat moment neemt Jacquie Leeflang een deel van zijn taken over.

Samen met de vaste huisband ondersteunen we de (jam)sessie wat af en toe ook het karakter heeft van een apenpodium. Samen met een gastvocalist(e), die door ons uitgenodigd wordt, spelen we drie uitdagende liedjes. Zonder enige repetitie vormen zij een mooie onderbreking van de middag. Als in een gelegenheidsbezetting een drummer, gitarist of bassist ontbreekt nemen we in overleg graag deze rol tijdelijke over.

Jammers:

Het podium is voor de gelegenheidsbandjes of ter plekke samengestelde band-formaties beschikbaar. Muzikanten die zin hebben om mee te doen aan deze (jam)sessies kunnen zich aanmelden bij binnenkomst, maar beter is het om je vooraf te melden via onze inschrijving . Inschrijving vooraf krijgen voorrang in de planning.

Deelnemers zijn vaak lokale muzikanten die zelden een sessie missen. Maar ook muzikanten uit het Gooi, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Eindhoven en Lelystad zijn vaste bezoekers. Iedereen is meer dan welkom!


Met dank aan

Het is een initiatief wat we alleen maar vorm kunnen geven  met de geweldige crew van Ottenhome en diverse vrijwilligers zoals Jacquie Leeflang, Ruud Kleijn, Hajo Bockweg en diverse mensen die foto's maken! Het hondstrouwe en groeiend publiek en natuurlijk ook de muzikanten en liefhebbers die ons iedere maand ondersteunen bij het opbouwen en afbouwen van de geluidsinstallatie en andere zaken!


De (Jam)sessie is beschikt over een kwalitatief fijne backline en PA geluidsinstallatie. 

Standaard opstelling zijn er 2 x uitstekende buizen gitaarversterkers, basinstallatie (GR Bass), drumstel, 4 x zang (Sennheiser 945, Shure SM58 en Shure BETA), Topkasten van RCF HDM45 (2x 1100Watt), Subs RCF 8004 (2x 2500Watt), Allen & Heath SQ6 digital-mixer, Allen & Heath Digital Stage Block 40 inputs 20 output, 4 x RCF en DB vloermonitors, 8x par led verlichting. Ondanks het ruime vermogen wordt er niet harder gespeeld dan 92 Db. Je kunt ook rustig een gesprek voeren en je gaat niet met een piep in je oren naar huis. We meten dit regelmatig en grijpen in als dat nodig blijkt te zijn. 

ATS-GELUIDSMAN