UA-65852840-1
MFAHW
"Meer Fun Aan Het Water" Jamsessie Ottenhome

Bezoekers "Meer Fun Aan Het Water Jamsessions" in Ottenhome, Kortenhoef (15:00 uur t/m 19:00 uur)


Als bezoeker van de "Meer Fun Aan Het water Jamsessions" beloven we een heerlijke middag met live muziek. Een Gastband, gelegenheidsformaties en natuurlijk spontane jamsets!


Elke 3e zondagmiddag van de maand organiseren Egbert Reulen en Henk Ravenhorst, samen met enkele muziekvrienden, een geweldige jamsessie. Je hoeft echt geen muzikant te zijn om dit mee te maken om er volop van te genieten. Hier ontmoet je ook anderen, je kan leuke gesprekken voeren, gezellig met elkaar van de muziek genieten en mee swingen! Muziek beleven is waar het deze derde zondag om gaat!

Noem het een 'jamsessie', noem het een 'open podium', noem het zoals je wilt, maar de hoofdmoot is dat eerlijkere live muziek gespeeld wordt, soms wat voorbereidt, maar vaak spontaan. En door verrassend talentvolle en soms bekende muzikanten. Waar we ook heel blij van worden is de variatie en het feit dat jong en oud hier met elkaar muziek maken. Dat levert vaak prachtige uitvoeringen van oude hits op. Kortom, voor iedereen is er wel iets moois om te te horen en ook het kijken is meer dan boeiend. Soul, Funk, Blues, Rock, Jazz, Punk, R&B, solisten, bands, een zangkoor, kortom van alles kan voorbij komen.


Onze jamsessie kent een paar vaste onderdelen zoals "de bandpresentatie", "de huisband", "de estafette" , alle aangemelde of spontane samenstellingen van "muzikanten/jammers" en sinds 2016 de "Jam-estaffete".


Bandpresentatie:

De bandpresentatie is gereserveerd voor een speciale gastband als bandpresentatie en zij hebben het voorrecht om de middag om 15:00 uur af te trappen. Vaak zijn het nieuwe bands uit de regio die zich graag willen voorstellen, een try out doen of gewoon lekker willen spelen. Zo hebben we al heel wat leuke bands over de vloer gehad. Enkele namen? The Bucket List, New Gig In Town, Blockhouse, Phatt Cat di Bla Bla, Dirty Harry, Brothers & Company, G.E.A.R., Jericho Pie, The Biters, The Torero's en meer recent, Wild Indigo, The Bonemachine en Fleetwood Back. Halverwege de sessie komen ze op het dikste moment van de middag nog een keertje terug voor hun 'tweede set'.

Huisband:

Na de gastband komt onze eigen jam-band met Joost Renders op drums, Joep Brouwer (gitaar) en Egbert Reulen (basgitaar en Jamsessie leiding).  Soms wordt de bezetting aangevuld met enkele gastmuzikanten. Zij schotelen u ongerepeteerd hun interpretaties van oude of nieuwe hits voor. Meestal niet de makkelijkste nummers trouwens! Vanaf 2017 wordt maandelijks een vocalist(e) uitgenodigd om samen 3 nummers te spelen. 

Muzikanten/jammers:

Muzikanten die zich vooraf op onze web-site hebben aangemeld krijgen een streepje voor in de planning. Spontane bezettingen kunnen ontstaan, zeker met hulp van de de muzikantenmakelaar Henk Ravenhorst die de planning samen met Egbert vaststelt. Muzikanten kunnen samen vooraf overleggen wat ze gaan spelen. (Maximaal 3 liedjes in dezelfde bezetting). Soms kan wachten voor muzikanten wel wat frustrerend zijn, zeker als er veel aanmeldingen zijn, maar vragen je geduld en proberen het zo goed mogelijk voor iedereen te regelen. Snel wisselen, is dan prettig voor iedereen.

Voor de sessies is aanwezig: 4 x vocalen, 2 x gitaarversterkers, 1 x basgitaar versterker, volledig drumstel (Wel eigen stokken meenemen) en er is een aansluiting voor toetsen. Alle instrumenten worden bediend op de PA. Na klachten over te hard geluid stemmen we het volume op het podium in juiste balas af op een niet versterkt drumstel (Alleen de kick) en de rest regelen een mooie mix op de tafel in de zaal. We meten daar het volume op +/- 90 Db. Dit is prettig voor publieke en zorgt er voor dat je een middag kunt genieten en niet met een piep in de oren naar huis hoeft te gaan.

Jam-estaffete:

In 2016 zijn wij samen met Marieke Heerschop gestart met de Jam-estaffete. Dit bleek erg leuk te gaan. De jamband start een vooraf bekend gemaakt nummer en tijdens het spelen kunnen alle muzikanten gewisseld worden. Dat is leuk om naar te kijken vooral omdat het nummer doorgespeeld blijft worden. Je moet toch handig zijn om drums over gegeven aan een andere drummer. Maar ook basgitaar, gitaar vocalisten toetsenisten, backing vocale, kortom alles kan, maar let wel even op de aanwijzingen van de leiding. Succes verzekerd!

 

 

Alle muzikanten doen hun uiterste best om het beste van zich te laten horen en zorgen voor origineel repertoire. Het is echt de moeite waard om er vanaf het begin bij te zijn. Je mist dan niets en hebt echt "Meer Fun Aan Het Water".

Ga er even lekker voor zitten, laat je meevoeren in de heerlijke muziek en neem een drankje of een lekkere snack. Bij mooi weer kun je genieten op het terras aan het water, daar brand ook regelmatig de gezellige buiten openhaard. Even een hapje eten is aan te bevelen om dat we doorgaan tot 19:00 uur. Keus genoeg op de menukaart van Ottenhome.


Toegang en parkeren zijn gratis. Filmpjes en Foto's zijn vaak snel beschikbaar op onze MFAHW Jamsessions. 

Bezoek onze  Facebookpagina of op onze Facebookgroep

01484
 
Kaart
Info